Onze huizen

Wonen

Je hebt een persoonsvolgend budget (PVB) en je zoekt een plek waar je permanent ondersteuning kan krijgen in je dagelijkse leven. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben drie huizen waar je kan wonen, afhankelijk van je noden en wensen. Twee huizen zijn in Meerhout, waar je intensieve begeleiding krijgt. Het andere huis is in Olen, voor mensen die nog redelijk zelfstandig zijn.

Onze huizen liggen in het hart van de gemeentes. Zo kan je makkelijk deelnemen aan het dorpsleven als je dat wil. We helpen je niet alleen met je dagelijkse verzorging, maar we hebben ook aandacht voor 

  • je psychosociale welzijn (je goed voelen in je vel, vrienden maken…)
  • je zelfredzaamheid (samen zoeken naar manieren om dingen zelf te doen, met of zonder hulpmiddelen)
  • je daginvulling (taken opnemen in de groep, vrijwilligerswerk volgens je eigen mogelijkheden)
  • je integratie (meehelpen in een school, winkelen, meedoen aan activiteiten voor mensen met een beperking in de gemeente…)

Voor medische zorg (kiné, logopedie of verpleging) werken we samen met verschillende zorgverleners, zodat je zelf kan kiezen wie je het beste ligt.

Kortverblijf

Een kort verblijf in een van onze huizen biedt een oplossing op momenten die voor je familie of andere mantelzorgers moeilijk zijn. Zo kan je eigen netwerk even op adem komen, een vakantie nemen, of een periode van afwezigheid overbruggen. Tijdens het kortverblijf zorgen we voor:

  • Een comfortabele kamer, volledig ingericht en aangepast aan de noden van de gast.
  • Opvang en ondersteuning de klok rond (24u/24).
  • Extra diensten, zoals kiné, verpleging, activiteiten… indien gewenst.

Weegbree

Molenberg

Venhof

Huis Weegbree: Weegbreestraat 28, Meerhout

Op 1 kilometer van de Markt, gelegen in een rustige wijk, hebben we hier 3 kleinschalig leefgroepen.
Onze atelierwerking organiseert hier wekelijks activiteiten, maar bewoners kunnen ook deelnemen aan de atelierwerking in huis Molenberg (400 m verder)

Huis Weegbree ligt in een rustige buurt waar we drie gezellige leefgroepen hebben, op slechts een kilometer afstand van de Markt. In huis worden regelmatig activiteiten georganiseerd, maar onze bewoners kunnen ook meedoen met het atelier in huis Molenberg, dat maar 400 meter verderop ligt.

Huis Molenberg: hoek Molenberg 52/ Smissestraat, Meerhout

Huis Molenberg ligt pal in de dorpskern, zodat onze bewoners vlot aan het dorpsleven kunnen deelnemen.

Onze atelierwerking “atelierke” ligt ook in dit huis, zodat de bewoners vlot kunnen deelnemen.

Venhof: Magister Janssenstuin 1, Olen

In de gebouwen van de vroegere bibliotheek bieden we ruimte voor 3 studio’s en 4 kamers voor zorggebruikers die overdag wel ondersteuning nodig hebben in hun dagelijks leven, maar bij wie zelfstandig wonen buiten de daguren wel haalbaar is.

In Venhof hebben we een atelierwerking waar ook zorggebruikers uit de regio terecht kunnen voor allerhande activiteiten.